След края на преговорите между Русия и Украйна: Киев отново под бомбардировки

Продажбата на алкохолни напитки в столицата е строго забранена

28.02.2022 | 21:44 Редактор: Ваня Кузманова

Малко след края на преговорите между Русия и Украйна, Киев беше обстрелван. Столицата преживя сериозни бомбардировки, предшествани от сирени за тревога. След края на комендантския час, днес хората в столицата си поеха малко въздух, тъй като последните денонощия прекараха почти изцяло в бункери. 

Въздушната тревога обаче ги накара да се върнат в тях. Според западни медии, столицата отново е обградена. Има и въздушни удари в Бровари, град в покрайнините на Киев. Според кмета има жертви. А кметът на столицата Виталий Кличко заяви, че хората трябва да спазват вечерния час, иначе ще се считат за диверсанти.

"От утре продажбата на алкохолни напитки е строго забранена в столицата. Абсолютно. Отделно обръщам внимание на собствениците на магазини и аптечни вериги. Повишаване на цените на храни, стоки от първа необходимост и лекарства, възползвайки се от ситуацията, през войната не е по-добра от грабежа. Цивилни, които се движат из града по време на полицейския час без специален пропуск, ще се считат за членове на вражески диверсионни групи. Възможно е да напуснете къщите по време на полицейския час в случай на предупреждение за въздушно нападение, за да отидете до най-близкото убежище", посочи кметът на Киев Виталий Кличко. 

Одобрявате ли позицията на България срещу руската агресия в Украйна?

Да, категорично! Позицията ни е навременна и много точна.
15%
Реакцията ни закъсня, трябваше по-рано да заемем твърда позиция срещу руската агресия.
23%
Не трябваше да заемаме толкова остра позиция и да подкрепяме санкции срещу Русия!
43%
Неизбежни са тежките икономически последствия за България, каквато и позиция да бяхме заели.
19%
Общо 10009 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК