Русия: Конфликтът продължава, защото Украйна отказва да преговаря

Поради тази причина настъплението на руските сили се възобнови

26.02.2022 | 16:30 Редактор: Ваня Кузманова
Русия: Конфликтът продължава, защото Украйна отказва да преговаря

Кремъл обвини Украйна, че удължава военния конфликт, като отказва да преговаря с Русия. 

"Във връзка с очакваните преговори руският президент разпореди вчера следобед спиране на настъплението на основните сили на Руската федерация", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков пред репортери по време на конферентна връзка.

"Тъй като украинската страна отказа да преговаря, настъплението на руските сили се възобнови днес следобед", добави той.

В петък, когато силите на Москва се приближиха до Киев, Кремъл каза, че президентът Владимир Путин е готов да изпрати делегация за преговори в Беларус, където Русия е разположила хиляди войници. Това е едно от местата, откъдето Украйна твърди, че е атакувана.

Няколко часа по-късно Путин призова украинската армия да свали от власт ръководството на страната, което той определи като "терористи" и "банда наркомани и неонацисти".

Президентът на Украйна Владимир Зеленски многократно призоваваше за разговори с руския лидер по време на продължила седмици дипломатически натиск, в която западните страни се опитваха да възпрат Путин от нахлуване в Украйна.

Докато руските войски се приближаваха към Киев в петък, Зеленски публикува ново изявление, призовавайки за преговори, пише БГНЕС.  

"Бих искал да се обърна към президента на Руската федерация още веднъж. В цяла Украйна се водят боеве. Нека седнем на масата за преговори, за да спрем смъртта на хора", каза той.

Одобрявате ли позицията на България срещу руската агресия в Украйна?

Да, категорично! Позицията ни е навременна и много точна.
15%
Реакцията ни закъсня, трябваше по-рано да заемем твърда позиция срещу руската агресия.
23%
Не трябваше да заемаме толкова остра позиция и да подкрепяме санкции срещу Русия!
43%
Неизбежни са тежките икономически последствия за България, каквато и позиция да бяхме заели.
19%
Общо 10009 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
И, ние България буболечката си врем, носа при мастодонтите докато ни смачкат............................ . Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 1
прави се на смел
преди 2 години
Какви преговори е искал Зеленски? Виждахме го в камуфлажно облекло да се пери, че украинската армия е много силна и ще победи! Сега стои скрит в дълбокия си бункер и разпорежда да се раздава оръжие на всички, които желаят! А най-напред се въоръжиха разни банди мародери, които тероризират населението! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
mikche
преди 2 години
Е то остана хем да вземеш парите на запада! Хем да се пишеш СУПЕР миролюбив! Е то запада ще ги затрие веднага! Сигнализирай за неуместен коментар