Три са откритите тела в запалилия се ферибот, предстои да ги идентифицират

Две тела са открити след изтеглянето на плавателния съд

24.02.2022 | 12:50 Редактор: Елеонора Танева
Три са откритите тела в запалилия се ферибот, предстои да ги идентифицират

Расте броят на жертвите от запалилия се ферибот в Йонийско море. Издирвателните екипи са открили още едно тяло в един от гаражите на борда му. Самоличността на загиналия не е установена. Така общият брой на жертвите към момента става три, след като в неделя бе открито първото тяло, информираха от българското Министерство на външните работи. 

Все още в неизвестност са 7 от пътниците.

По информация на българския консул в Солун, самоличността и националността на двете жертви все още не е изяснена. Предстои експертиза за идентифициране на телата.  

Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в постоянен контакт с компетентните местни институции, като оказват пълно съдействие.

Вчера плавателният съд акостира на пристанището в Астакос, където спасителната операция по издирването на оцелели продължи. Заради огнената стихия на ферибота има изгорели газове и това беше една от причината да бъде преместен.

Италианският кораб се запали призори на 18 февруари, докато извършваше курс по линията Игуменица - Бриндизи, с 290 души пътници и екипаж.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК