КАТ глоби шофьор без документи, оцелял в пламъците на ферибота край Корфу

Името му не било в подадения списък с водачите от изгорелия кораб

23.02.2022 | 14:56 Редактор: Елеонора Танева
КАТ глоби шофьор без документи, оцелял в пламъците на ферибота край Корфу

Пловдивски шофьор, оцелял в кошмара на горящия ферибот край Корфу, е глобен от КАТ в Пловдив заради изгубените си документи. 

"Отидох в КАТ да си извадя нови документи, тъй като старите изгоряха при пожара, и ми казаха, че според процедурата трябва да ми съставят акт", обясни тираджията пред "24 часа". 

Предложили му алтернатива - да се сдобие с документ от района, където е станал пожарът. Шофьорът обаче отказал да се връща в Гърция и бил готов да си плати санкцията.

От пловдивската полиция съобщиха, че са получили списък на водачите от изгорелия ферибот край Корфу. Името на този шофьор не фигурирало в него и затова му бил наложен акт. 

Изискана е допълнителна проверка по случая. Ако се докаже, че санкционираният водач е сред пострадалите от пожара, актът ще бъде отменен.

Водачите бяха призовани, когато отидат на гишетата на КАТ, да съобщават веднага, че са сред потърпевшите от пожара на ферибота, за да стане по-бързо издаването на новите им документи.

Собственикът на пловдивската транспортна Илиян Филипов, чиито камиони изгоряха на борда, очаква до часове в Пловдив да се завърне и последният пловдивски шофьор Алекси Пенев. Той беше блокиран на горящия плавателен съд и изведен.

Пенев е бил два дни в гръцка болница. Състоянието му вече е добро. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК