Няма следа от изчезналите 7 българи от ферибота, близките им таят надежда

Продължава спасителната операция в Йонийско море

21.02.2022 | 13:41 Редактор: Искра Ангелова

Продължава спасителната операция в Йонийско море, след като пожар избухна на ферибот. 10 души са в неизвестност - седем от тях са българи. Все още има части от кораба, до които достъпът е невъзможен, защото са с много висока температура.

А спасените шофьори от горящия ферибот в Гърция постепенно се възстановяват от преживения стрес. Те се надяват да бъдат намерени живи и техните колеги, които са в неизвестност. 

Близките на българите, които трето денонощие са в неизвестност, продължават да търсят информация за тях. Сред изчезналите е и 53-годишният международен шофьор Васил Асенов от Разлог.

"Последно е говорил със съпругата си, че се качва на ферибота, повече от 60 часа нищо не знаем. Много е тъжно, че никой да не може да каже на тези хора къде е техният баща, брат. Надеждата умира последна, молим се, вярваме", каза братовчедът на изчезналия шофьор Асен Христов.

Някои от близките на издирваните се оплакаха, че не могат да се свържат със Ситуационния център на Министерството на външните работи. От там заявиха, че денонощно има дежурен на телефона.

"Телефонът отговаря постоянно, но когато звънят хора и е заето - дава свободно. Това, което се говореше вчера за хеликоптери, за спасени, ние не заставаме зад тази информация, защото не е потвърдена", коментира Александър Ганчев от Ситуационния център.

"В началото всеки си мислеше, че не е нещо сериозно", сподели един от спасените шофьори Георги Присадов.

4-часовият престой на границата с Гърция допълнително изнервил спасените българи. Пред тях сега има друг проблем – изгубените документи. Изваждането на нови ще отнеме около два месеца, а през това време шофьорите са принудени да стоят без работа.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК