Исландия вдига всички ограничения срещу Ковид-19

Ограниченията по границите също не бъдат премахнати

23.02.2022 | 18:25 Редактор: Ваня Кузманова
Исландия вдига всички ограничения срещу Ковид-19

Исландия ще вдигне в петък всички наложени заради коронавируса ограничения, включително и това за събиране на до 200 души на закрито и ограничено работно време за баровете, съобщи днес здравното министерство, предаде Ройтерс. Всички ограничения по границите също ще бъдат премахнати, се казва в съобщението.

"Имунитетът срещу Ковид-19, изграден от голяма част от обществото, е основен път за изход от епидемията", се казва в изявление на министерството. 

"За да се постигне това, е необходимо колкото се може повече хора да се заразят с вируса, тъй като ваксините не са достатъчни, въпреки че те осигуряват добра защита срещу сериозни заболявания", се казва още в съобщението.

Исландия, страна с население от около 368 000 души, регистрира между 2100 и 2800 заразени дневно. Повече от 115 000 инфекции са регистрирани през от началото на пандемията, а 60 души са починали от Ковид-19, предаде БТА. 

В съседната Дания всички рестрикции, наложени заради пандемията, бяха вдигнати в началото на февруари. Швеция и Норвегия последваха датския пример няколко дни по-късно. Във Финландия последните рестрикции ще отпаднат на 1 март.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК