Откритият пътник на ферибота се е спасил, защото е бил на долната палуба

На злопоучния ферибот са се намирали 33 тежкотоварни камиона, а щетите се изчисляват на млн. евро

20.02.2022 | 13:36 Редактор: Теодора Патронова

Един от издирваните пътници на запалилия се в Йонийско море ферибот е открит жив. 21-годишният шофьор беше извозен до пристанището на Корфу. Споделил е, че се е спасил, защото е бил на долната палуба.

Издирването на другите 11 души след пожара на ферибота продължава. Сред изчезналите са 7 българи, чиято съдба е неизвестна.

Продължават усилията за потушаване на огъня на борда на плавателния съд. Според гръцки медии, фериботът се накланя заради тоновете вода, използвани за гасене на пожара.

Късно снощи първата група от български шофьори, пътували в запалилия се ферибот, се прибра в Пловдив.

След 14 часа път отново у дома. Далеч от случилото се в Йонийско море, но с ярък спомен за огнения кошмар една част от оцелелите български шофьори се прибраха вкъщи. 

Добре подготвеният екипаж успява да спаси голяма част от пътниците.

Превозът беше организиран от транспортната компания, за която работят. Шофьорите са от различни градове. Част от тях не успяха да се качат в личните им автомобили, защото са изгубили ключове и документи по време на спасителната акция.

На злопоучния ферибот са се намирали 33 тежкотоварни камиона, а щетите, според компанията, се изчисляват на милиони евро.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК