Ранни признаци за рак на стомаха

Британски лекар посочи, че се наблюдава затруднено преглъщане, болка в горната част на корема и др.

17.02.2022 | 23:33 Редактор: Жаклина Иванова
Ранни признаци за рак на стомаха

Има много симптоми на рак на стомаха и някои от тях са видими в най-ранните етапи от развитието на заболяването, което ще помогне за по-ранното му идентифициране, казва британският лекар Санджай Мехта пред вестник "Експрес".

Лекарят заяви, че при рак на стомаха обикновено се наблюдават признаци като затруднено преглъщане, болка в горната част на корема, киселинен рефлукс и рязка загуба на тегло. Съществуват обаче и ранни неспецифични симптоми.

"Първите признаци на рак на стомаха често са неясни, но могат да включват киселини, често стомашно разстройство, промени в апетита, включително чувство на ситост след консумация на малки количества храна, гадене и повръщане", обяснява Мехта.

Освен това може да има кървене от стомаха.

Специалистът добави, че тези симптоми могат да са характерни и за други заболявания, но подчерта, че при появата на такива състояния трябва да се консултираме с лекар, предаде БГНЕС.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Крум
преди 2 години
Като се премахне целият стомах и далака и липфни възли и се вземе проба да се види ракат да не тръгне по лимфните възли и ако е текат какви са шансовете за живот и колко живот има Сигнализирай за неуместен коментар