Путин след срещата с Шолц: "Северен поток-2" не е политически проект

"Разговорите бяха делови и не беше пропусната нито една тема", заявиха двамата

15.02.2022 | 17:03 Редактор: Искра Ангелова
Путин след срещата с Шолц:

Разговорите с канцлера на Германия Олаф Шолц преминаха в делова атмосфера, заяви по време на съвместната пресконференция руският президент Владимир Путин.

Според него, Шолц е настроен да продължи да развива взаимноизгодното и прагматично сътрудничество между Германия и Русия.

Руският президент подчерта, че страната му осигурява повече от две трети от потребностите на Германия от нефт и газ.

"Северен поток-2" не е политически проект, а има за цел да укрепи енергийната сигурност на Европа. Русия има готовност да продължи и след 2024 г. да доставя газ в Европа през Украйна, ако има търсене", каза той.

На свой ред германският канцлер Олаф Шолц оцени, че по време на разговорите между двамата лидери не е била пропусната нито една тема, информира БГНЕС.

Той оцени съобщението за изтегляне на руските войски от границата с Украйна като "добър знак".

"По-нататъшна ескалация ще доведе до сериозни политически и икономически последици и смятам, че всички са наясно с това", заяви канцлерът.

Олаф Шолц пристигна днес на посещение в Москва, за да проведе разговори във връзка с деескалацията на ситуацията около Украйна. Разговорите между двамата политици продължиха повече от 3 часа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Лиляна
преди 2 години
Хей, защо мълчите и нищо не казвате, когато България я заробват на едро ? . . . . Сега оКокорения АсАНчо дава България във робство на янките !Той води сбирщина мухльовци, за да подпишат заробващи договори сравнение с които американските ел.централи в М.Изток са детска играчка . . . . . Заробват ни с атомни реактори Westinghouse (като гръмналите в Япония), заробващи договори за внос изключително на американски втечнен газ и бедно ни е въображението за останалото . . . . . Пред това ... Сигнализирай за неуместен коментар