Германия призова гражданите си в Украйна: Напуснете в краткосрочен план

Швеция и Чехия все още се въздържат от призив за евакуация

12.02.2022 | 15:40 Редактор: Елеонора Танева
Германия призова гражданите си в Украйна: Напуснете в краткосрочен план

Германското външно министерство призова своите граждани да напуснат Украйна, ако престоят им в тази страна не е необходим. 

"Ако в момента сте в Украйна, тогава помислете дали престоят ви там е необходим. Ако не, напуснете в краткосрочен план", се казва в съобщението.

На свой ред Държавният департамент на САЩ нареди на американски дипломати в Киев, които не са ангажирани с основна дипломатическа дейност, да напуснат Украйна. Уточнява се, че подобно решение е свързано с постоянни съобщения за предполагаемо увеличаване на броя на руските войски на границата с Украйна, "посочващи възможността за значителни военни операции". От дипломатическата мисия допълниха, че основната част от екипа на американското посолство ще продължи да работи в Киев.

Призив към гражданите да напуснат Украйна отправиха още Великобритания, Белгия, Естония, Канада, Израел, Кувейт, Австралия и Нова Зеландия.

Швейцарското външно министерство посъветва жителите на страната да се въздържат от туристически и други пътувания до Украйна, които не са наложителни. Съответната препоръка беше публикувана от външното министерство на неговия уебсайт.

Швеция все още няма намерение да евакуира своите граждани от Украйна, но ги призовава да се подготвят за спешно напускане на страната, ако е необходимо. Според изчисленията на шведското посолство в Украйна се намират 200-300 поданици на кралството, уточниха от шведското посолство там. Чехия също се въздържа от призив към гражданите си да напуснат Украйна. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
приятели
преди 2 години
Всички плъхове и *** спешно да бягат! До сега печелеха милиарди на гърба на украинците, сега бягат..... Сигнализирай за неуместен коментар