Експерт: Омикрон е опасен и за преболедувалите Ковид-19

Най-ефективната защита срещу вируса остава ваксината

04.02.2022 | 09:55 Редактор: Искра Ангелова
Експерт: Омикрон е опасен и за преболедувалите Ковид-19

Рискът от остра коронавирусна инфекция (CARICOM) е обявен като рисков фактор за хората, които са преболедували заразяване с други варианти на коронавируса след 45 дни. Мелани Суифт, американски експерт по ваксинация срещу Ковид-19 в клиниката "Майо", разказа за това пред радио "Минесота".

"Според нашите наблюдения през първите шест седмици след заразяването с Ковид-19 рецидивите са изключително редки. Затова хората могат да приемат, че са напълно защитени от инфекция за около месец и половина", обяснява здравният специалист.

Според нея традиционно се смята, че заразените с Ковид-19 са защитени от повторно заразяване в продължение на три месеца: "С появата на Oмикрон случаите на повторна инфекция за много по-малко от 90 дни зачестиха".

Суифт добави, че след три месеца боледуване вероятността от повторно заразяване скача при всички, независимо от щама, на който са били изложени първоначално, предава БГНЕС.

Най-ефективната защита срещу коронавируса остава ваксината, подчерта Суифт.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Свободен Дух
преди 2 години
Суифт има право на собствено мнение и няма право да пропагандира собственото си мнение, нито пък да налага собственото си мнение на другите. Всички се раждаме с глави и cърца и можем да си попитаме ангелите за съвет, ако се колебаем. Във всички войни и страдания на народите са били намесени политиците. Досега не са възкресили нито един убит на фронта. Само са си умивали ръцете един с други. Така че, политиците да си знаят гьола и мястото в гьола ! И да не се правят на много умни ! Сигнализирай за неуместен коментар