Путин среща Си Цзинпин в Пекин, обсъждат общ подход към световните проблеми

Руският президент ще участва в церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри

04.02.2022 | 08:25 Редактор: Здравко Черкезов
Путин среща Си Цзинпин в Пекин, обсъждат общ подход към световните проблеми

Президентът на Русия Владимир Путин пристига на посещение в Пекин, където ще се срещне с китайския си колега Си Цзинпин и ще участва в церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри.

Очаква се Владимир Путин и Си Цзинпин да обсъдят текущото състояние и перспективите за развитие на руско-китайското всеобхватно партньорство и стратегическо сътрудничество, съобщават от пресслужбата на Кремъл. Актуалните регионални и международни теми също са в дневния ред на предстоящите преговори.

Планира се след срещата си двамата лидери да подпишат съвместно изявление, в което да изложат общия подход на Русия и Китай към решаването на ключовите световни проблеми, информира БНР. Очаква се подписването и на редица междуправителствени, междуведомствени и търговски споразумения, включително в газовата сфера.

В руската делегация са включени президентският съветник Юрий Ушаков, министрите на външните работи Сергей Лавров и на енергетиката Николай Шулгинов, вицепремиерът Дмитрий Чернишенко и ръководителят на "Роснефт" Игор Сечин.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
DJARO
преди 2 години
Краварника.......САЩ.....газ пикае-втечнен......скоро изобщо НЯМА ДА СА ФАКТОР....за нищо по света Сигнализирай за неуместен коментар