Борис Джонсън след доклада за "Партигейт": Извинявам се, може да ни се вярва

Правителството трябва да си извлече поуки от критиките, призова британският премиер

31.01.2022 | 21:44 Редактор: Елеонора Танева
Борис Джонсън след доклада за

Британският премиер Борис Джонсън се извини, след като доклад за партита в резиденцията му на "Даунинг стрийт" в разгара на локдауна разкритикува сериозните грешки, допуснати от премиерската канцелария, предаде Ройтерс.

"Искам да се извиня. Извинявам се за нещата, които просто не направихме както трябва и се извинявам за начина, по който се отнесохме към този въпрос", каза Джонсън в парламента. 

Той уточни, че правителството трябва да си извлече поуки от критиките и обеща, че ще промени начина си на работа на "Даунинг стрийт".

"И искам да кажа на гражданите на тази страна. Знам какъв е проблемът и той е дали на това правителство може да се вярва, че ще изпълни обещанията си. И аз казвам: да, може да ни се вярва, може да се ни се вярва, че ще изпълним обещанията си", подчерта Джонсън, цитиран от БТА

Предстои британската полиция да се свърже с когото е необходимо, за да зададе въпроси за купоните по време на локдауна. Разследващите разполагат с над 300 снимки от празненствата. Полицията ще се съсредоточи върху индивидуални нарушения на разпоредбите за справяне с Ковид. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК