Ако избухне война в Украйна - Русия плаща близо 50 милиона долара

Вашингтон и част от европейските държави заплашват Кремъл с нов кръг от "огромни" санкции

26.01.2022 | 15:16 Редактор: Искра Ангелова
Ако избухне война в Украйна - Русия плаща близо 50 милиона долара

САЩ се опитват да убедят съюзниците си да наложат нови санкции срещу Русия, ако избухне война с Украйна. Ако това се случи те ще бъдат насочени към износа на оръжие и енергия, което ще струва на Москва около 50 милиарда долара, съобщава германското издание Bild, позовавайки се на свои източници. 

Според информацията, цитирана и от руските медии, става ясно, че драстичната стъпка е била предложена от ръководителя на ЦРУ Уилям Бърнс по време на посещението му в Берлин.

Тогава американски представители са поискали от германското правителство да забрани вноса на руски суровини и да блокира пускането на газопровода "Северен поток 2" в случай, че Русия нахлуе в сувуренна Украйна. 

Германия е уверила САЩ, че в случай на военна инвазия руският газ няма да минава през газопровода "Северен поток 2", беше съобщено след двустранната среща. Въпреки това, от кабинета на канцлера изразиха съмнения относно пълното изоставяне на газопровода, информира Money.bg.

През последните няколко седмици Вашингтон и част от европейските държави заплашват Кремъл с нов кръг от "огромни" санкции, в случай на руска военна атака в Украйна. Напрежението расте всеки ден, заедно с увеличаването на броя на руски и натовски военни по границите с Украйна. 

В същото време Москва продължава да твърди, че военно нахлуване от нейна страна е спекулация и че има право да извършва военни учения в рамките на своите граници винаги, когато прецени.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Данаил Лазаров
преди 2 години
Всичкото това нещо дойде от гадната Америка! Тя предизвика войната, като подкупи актьора-комик Зеленски и той въвлече държавата си във война с Русия!От както дойде на власт дъртака Байдън, започнаха гадориите на човечеството, първо с фалшивия "корона вирус", а сега и с тази изкуствено създадена война! Сигнализирай за неуместен коментар