Високата смъртност от Ковид-19 отказа Гърция от разхлабване на мерките

71% от населението ѝ е ваксинирано, 41% са с бустерна доза

19.01.2022 | 11:11 Редактор: Тодор Петров
Високата смъртност от Ковид-19 отказа Гърция от разхлабване на мерките

Правителството на Гърция се отказа от облекчаване на мерките заради високия процент на смъртните случаи от Ковид-19, въпреки спада на новозаразените на дневна база. Не се променят и условията за влизане в страната от чужбина.

Всички действащи ограничителни  мерки да се продължат поне с една седмица, предлагат лекарите от Съвета за контрол на пандемията. Очаква се решението на министъра на здравеопазването Танос Плеврис, който днес заяви, че правителството действа в съответствие с предписанията на специалистите.

С около 50% спаднаха случaите на новозаразени на дневна база - от 50 хиляди преди седмица на 23 хиляди в последното денонощие, но смъртните случаи са 106 за ден.

Здравният министър подчерта, че високата смъртност се дължи на активния още вариант на коронавируса Делта, предаде БНР.

В Гърция 71% от населението е ваксинирано, като 41% са с бустерна доза.
Законът за задължителното ваксиниране на хората над 60 години активира с 10% имунизацията в страната. 300 000 са гърците в тази възрастова група, които плащат глоба, но не се ваксинират.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Киро Обеща 70%
преди 2 години
Премиера обеща, че ако се ваксинираме до 70% щяло да отпаднат ВСИЧКИ мерки у нас. Да вярваме ли сега ??? Сигнализирай за неуместен коментар