"Усещах ръце навсякъде по тялото ми" - разказ на жертва на сексуалното посегателство на НГ в Милано

9 жени са подали жалби в полицията, има арестувани, най-малкият е на 15 г.

13.01.2022 | 20:12 Редактор: Елеонора Танева

Най-малко девет млади жени са станали жертва на сексуални посегателства в новогодишната нощ край катедралата в центъра на Милано. Двама от нападателите междувременно са задържани. 

"Усетих как ме опипват. Опитахме сме да избягаме, не те бяха много и не успяхме да се измъкнем. Приятелката ми падна на земята, а те продължиха много агресивно да ни блъскат. В един момент усещах множество ръце навсякъде по тялото ми", сподели 20-годишна студентка от Германия пред италианската информационна агенция "Анса".

Двете с приятелката ѝ решили да посрещнат Новата година на площада пред Миланската катедрала - с музика и фойерверки. Празникът им се превърнал в кошмар, след като млади мъже ги наобиколили и подложили на сексуален тормоз. Никой не им помогнал - даже полицаите на площада не реагирали на посегателствата, твърди младата германка.

Видеозаписи от новогодишната нощ потвърждават думите на двете студентки. 

На тях се вижда как група млади мъже образува обръч около две млади жени, изтласквайки ги към загражденията на площада. Те все пак успели да се измъкнат от тълпата, а на записа се вижда как облени в сълзи търсят помощ при най-близките полицаи.

С помощта на този запис прокуратурата в Милано е успяла да установи самоличността на предполагаемите извършители. Във вторник са били обискирани жилища в Милано и Торино.

Пред информационната агенция "Анса" следователи са заявили, че мъжете са използвали "прецизна техника". Набелязаните жертви били първо заговаряни под някакъв предлог, след което други съучастници, които стояли с гръб към жертвите, започвали да крещят. В същото време нападателите образували "човешка стена" около жертвите, за да скрият от чуждите погледи какво точно се случва. Тогава извършителите започвали да опипват обградените жени и да ги тормозят сексуално, информира DW.

Двете студентки от Германия не са единствените жертви на сексуалните посегателства в новогодишната нощ.

До момента общо девет жени са подали жалби. Полицията е успяла да установи самоличността на 18 предполагаеми нападатели, срещу 12 от които уликите са доста сериозни. Трима от тях са непълнолетни - най-малкият е на 15 години.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК