Рекорден брой заразени в Испания, бум на Ковид-19 в Германия, Гърция удължава мерките

179 хиляди са новозаразените в Испания само за ден

13.01.2022 | 07:06 Редактор: Искра Ангелова
Рекорден брой заразени в Испания, бум на Ковид-19 в Германия, Гърция удължава мерките

Ръст на случаите на коронавирус регистрират в редица държави по света. Испания отчете нов рекорд от над 179 хиляди новозаразени с Ковид-19 за ден. Заболеваемостта в страната е 3 127 случая на 100 хиляди жители.

Въпреки високия брой заразени, министърът на здравеопазването Каролина Дариас заяви, че като цяло се наблюдава "намаляване на скоростта на растежа" на тази вълна.

Ръст на заразените регистрира и Германия с нови 80 000 положителни проби. В съседна Гърция удължават действието на въведените противоепидемични мерки с поне още седмица. Властите взеха решението на база нарастващия брой на заразените и хоспитализираните в страната.

Така в сила остават да действат въведените в края на миналата година ограничено работно време за ресторантите, забрана за стоене прав, както и изискването за максимум шестима души на маса.

Спортни състезания могат да се провеждат пред публика, ако тя е до 10% от капацитета на спортното съоръжение или до 1000 души. 50% от служителите в публични и частния сектор ще продължат да работят дистанционно от домовете си. Мерките остават в сила до 23 януари.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК