Великобритания се насочва към етапа след пандемията и живот с вируса

"Тестването, ваксините и подсилващите дози ще бъдат основни елементи в усилията ни", каза британският образователен министър

10.01.2022 | 10:53 Редактор: Жаклина Иванова
Великобритания се насочва към етапа след пандемията и живот с вируса

Британският образователен министър е заявил, че страната вече се насочва към етапа след пандемията, в който вирусът става ендемичен, докато властите разработват план да живеят с Ковид-19, предава Bloomberg.

Образователният министър Надим Захауи стана първият член на кабинета, който подкрепи идеята периодът на изолация за заразени с вируса да бъде намален от 7 на 5 дни.

В неделя той е заявил пред BBC, че редовното тестване, ваксините, подсилващите дози и антивирусните препарати ще бъдат основни елементи в усилията на страната да се върне към нормалния живот.  

Захауи е казал, че се надява Обединеното кралство да бъде "една от първите големи икономики, които да демонстрират на света как да премине от пандемична на еднемична фаза и да се научи да живее с вируса, независимо дали той ще продължи да съществува 5,6,7 или 10 години".

Британският образователен министър смята, че ако бъде одобрено от научните съветници на правителството, предложението за намаляване на изолацията ще реши донякъде проблема с недостига на персонал, особено в училищата, където на определени места липсват до 40% от служителите.

Бившият министър по ваксините е коментирал, че правителството прави всичко възможно, за да се увери, че училищата могат да останат отворени и че важни изпити, включително за кандидатстване в университети или гимназии, могат да се проведат.

Един от начините за това е ускоряване на ваксинационната кампания и увеличаване на броя налични бързи антигенни тестове.  

Четете повече по темата в bloombergtv.bg.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Бустер до дупка и всичко е точно ;) Сигнализирай за неуместен коментар