НАТО: Единни сме в противопоставянето си на руските военни действия в Украйна

Страните членки подчертаха нуждата от дипломация, диалог и деескалация

07.01.2022 | 19:32 Редактор: Жаклина Иванова

НАТО е единен в противопоставянето си на руските военни действия в Украйна. Това заяви мисията на Съединените щати в НАТО след извънредното видеозаседание на външните министри на алианса.

В Twitter от мисията посочват, че всички 30 страни членки са потвърдили своята единна позиция по отношение на напрежението между Москва и Украйна и са подчертали нуждата от дипломация, диалог и деескалация.

Извънредното заседание на външните министри на НАТО идва дни преди разговорите между Съединените щати и Русия в Женева. Посветените на Украйна преговори, ще се проведат в понеделник, а в сряда ще се състои съветът НАТО-Русия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Величко
преди 2 години
Олеле ... ! Колко са страшни тези от НАТО ! Само ,че аз не ги разбирам ... Защо плашат врабците ! ? Доколкото разбирам от медицина , Украйна е руска територия , част от Русия ... Как си представят , че Русия ще нападне Украйна !!! ??? Пил съм си сутрешното кафе много пъти в Киев и ... не ги разбирам тези натовци ... Кого плашат и с кво ли плашат ... ! ? Сигнализирай за неуместен коментар