Италия достигна нов рекорд от над 98 хил. заразени с коронавирус

Това е увеличение от 25% за един ден

29.12.2021 | 22:43 Редактор: Ваня Кузманова
Италия достигна нов рекорд от над 98 хил. заразени с коронавирус

Италия достигна днес рекорд от 98 030 нови случая на Ковид-19, което е увеличение от 25 процента за един ден, предаде Асошиейтед прес.

Правителството ще се събере тази вечер, за да обмисли намаляване на продължителността на карантината за ваксинираните, тъй като прогнозите са, че увеличаването на броя на новозаразените може да доведе до карантиниране на над 2 милиона души, били в тесен контакт с инфектираните. 

В Ломбардия, където са около една трета от всички нови случаи, поради липса на персонал днес бяха отменени около 100 крайградски влака.

По данни на здравното министерство близо 500 души са били хоспитализирани, броят на пациентите в интензивни отделения се е увеличил със 126. От постъпилите в болница 71 на сто не са ваксинирани. Новите смъртни случаи са 136. С тях общо починалите от Ковид-19 стават 137 091, предаде БТА. 

За последните 24 часа са направени повече от 1 милион теста. Дълги опашки се извиват пред центровете в цялата страна. През следващите дни се очаква в два от градовете, които са в червена зона - Кодоньо и Лоди, да пристигнат военнослужещи, които да помагат за тестването.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК