Китай с най-много нови случаи на коронавирус от 21 месеца насам – 206

70% от случаите се дължат на новия вариант Омикрон

26.12.2021 | 10:00 Редактор: Здравко Черкезов
Китай с най-много нови случаи на коронавирус от 21 месеца насам – 206

Китай съобщи за 206 нови случая на заразяване, от тях 158 са се заразили на територията на страната, предаде "Ройтерс".

Това е най-високият брой заразени от 21 месеца насам (от април 2020 г.). Здравните власти в страната съобщиха, че са открити 29 нови асимптоматични случая, които страната класифицира отделно от потвърдените случаи.

Китайските здравни власти посочиха, че 158 от случаите са били локално предавани, а 48 са били привнесени в страната. Всички локално предавани инфекции с изключение на една са регистрирани в северозападната провинция Шънси. Междувременно в страната не са регистрирани нови смъртни случаи, свързани с Ковид-19, предаде БНР.

По-рано тази седмица в град Сиан, столицата на провинция Шънси с население от над 13 милиона души, беше наложен локдаун в опит да се ограничи разпространението на коронавируса. Съгласно новите правила само един член от всяко домакинство може да напуска дома на всеки два дни, за да закупи основни неща, докато на никой жител не е разрешено да напуска града, освен ако не получи одобрение от властите с оглед на смекчаващи обстоятелства.

Рекорден брой новозаразени и покачване броя на настанените в болници, регистрираха властите в австралийския щат Нов Южен Уелс.

По данни на здравните власти в страната над 70% от новите случаи в отделните щати се дължат на новия вариант Омикрон.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК