fallback

Омикрон тласка Южна Африка към четвърта вълна, подготвят болниците

В повечето провинции вариантът доминира над новите инфекции

06.12.2021 | 10:10 Автор: Искра Ангелова

"Южна Африка подготвя болниците си за прием на повече пациенти, тъй като вариантът Омикрон тласка страната към четвърта вълна от заразяване с Ковид-19", каза днес в изявление президентът Сирил Рамафоса.

Според съобщението на Рамафоса, изглежда, че в повечето провинции Омикрон доминира над новите инфекции и призова повече хора да се ваксинират срещу Ковид-19, съобщи "Гардиън".

"В момента, когато страната навлиза в четвъртата вълна на Ковид-19, се наблюдава процент на заразяване, какъвто не сме виждали от началото на пандемията", каза той и добави, че през последната седмица броят на ежедневните заразявания се е увеличил пет пъти, цитиран от БГНЕС.

Въпреки че все още не е известно, какво влияние ще има вариантът Омикрон върху приема в болница, администрацията подготвя болничните заведения за прием на повече пациенти и проучва как може бързо да се осигурят лекарства за лечение на Ковид-19.

"Скоро ще свикаме заседание на Националния команден съвет за коронавирус, за да прегледаме състоянието на пандемията. Това ще ни позволи да предприемем всички необходими допълнителни мерки, за да запазим хората в безопасност и здрави", добави той. 

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback