САЩ: Ще отвърнем на Съветския съюз при инвазия в Украйна

Отговорът ще бъде съгласуван с международната общност, заяви Лойд Остин

02.12.2021 | 10:30 Редактор: Тодор Петров
САЩ: Ще отвърнем на Съветския съюз при инвазия в Украйна

Отговорът на САЩ на действията на Русия по отношение на Украйна ще бъде съгласуван с международната общност, заяви американският министър на отбраната Лойд Остин.

Той призова Москва да бъде прозрачна за струпването на руски военни сили по границата на Русия с Украйна. Министърът на отбраната изрази надеждата си, че САЩ и Русия ще работят заедно за "решаване на въпросите, преодоляване на опасенията и снижаване на температурата в региона".

Американският държавен секретар Антъни Блинкън предупреди Москва да изтегли войските си от границата с Украйна и изтъкна, че руска инвазия би провокирала санкции, които ще засегнат Москва по-сериозно от тези, които бяха въведени досега, отбелязва "Ройтерс".

На въпрос дали реакцията срещу Русия би била само икономическа, Остин не даде директен отговор. Министърът заяви, че ще бъдат използвани най-подходящите методи за реагиране.

"Каквото и да правим, ще го направим като част от международната общност. Най-добрият вариант е да не ставаме свидетели на инвазия на Украйна от Съветския съюз", заяви Остин, който погрешка нарече Русия Съветски съюз, предаде БТА.

Украйна съобщи, че Русия е разположила над 90 хиляди войници по дългата им обща граница. Москва също обвинява Киев в струпване на сили по границата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
РАНО Е!
преди 2 години
Кремъл ще изгори чак през пролетта. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 3
Нина
преди 2 години