Собственикът на "Беса транс": Аллах да вкара загиналите в Рая

Беким Хаджиу определи случилото се като изпитание

28.11.2021 | 18:38 Редактор: Здравко Черкезов

5 дни след трагедията, собственикът на "Беса транс" призна чрез публикация в социалните мрежи, че е бил част от групата в Истанбул. Беким Хаджиу определи случилото се като изпитание от Аллах. 

"Аллах да изпрати в Рая загиналите. По-скорошно оздравяване на ранените. Тези думи изричам със съжаление и наранено сърце. Те бяха част от нашето семейство, защото винаги, когато сме пътували, считахме пътниците за част от нашето семейство. Четири дни бяхме заедно в Истанбул и тогава разбрах, че повечето от тях и преди са пътували с нас на екскурзии с автобуси", написа Хаджиу в социалните мрежи.

Външният министър на Северна Македония Буяр Османи съобщи, че са изпратени двама съдебни медици, които да спомогнат за идентифицирането на тленните останки на загиналите в тежката катастрофа. 

"Планирам да се свържа със семейства, да знам какви са техните очаквания за транспортирането на телата", заяви министър Османи, като уточни, че това най-вероятно ще се случи следващата седмица. 

Запалилият се автобус многократно е преминавал границата, без да има разрешително за извършване на международен транспорт. Дежурните митничари на северномакедонската граница пропуснали да го проверят с оправданието, че системата работи бавно.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК