Испания затяга контрола на влизане в страната

Засилва се санитарния контрол на входните пунктове

28.11.2021 | 08:50 Редактор: Теодора Патронова
Испания затяга контрола на влизане в страната

Испания вече ще изисква от всички пътуващи от Великобритания задължително да представят европейски "зелен сертификат" за ваксинация, а не както до сега да могат да влизат в страната с отрицателен PCR тест или сертификат за преболедуване.

Новата заповед на Министерството на здравеопазването гласи още, че всички пътуващи от страните Намибия, Ботсвана, Свазиленд, Лесото, Мозамбик, Южна Африка и Зимбабве трябва задължително да представят отрицателен PCR тест, направен не по-късно от 72 часа преди да влязат в страната, независимо дали са ваксинирани срещу Ковид-19 или не, съобщава БНР.

Заповед на Министерството на вътрешните работи пък гласи, че се засилва санитарният контрол на входните пунктове на страната, за да се предотврати евентуално влизане на заразен с новия южноафрикански щам пътник. Такива вече бяха диагностицирани във Великобритания, Германия, Италия, Белгия, Чехия и Нидерландия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 0
paragraf1
преди 1 година
Супер, така се прави - непрекъснатото влизане и излизане от държава до държава доведе до пандемията. Ако веднага бяха наложили истински контрол, всички държави! Е да туризмът щеше да е в миналото... Сигнализирай за неуместен коментар