fallback

Русия отрече да подготвя нападение срещу Украйна

Мария Захарова призна, че се извършват предислокация и маневри на войските

25.11.2021 | 20:17 Автор: Теодора Патронова

Говорителят на руското министерство на външните работи Мария Захарова категорично отрече твърденията, че Русия подготвя нападение срещу Украйна.

Тя призна, че на територията на Русия се извършват предислокация и маневри на войските, но не и в близост до границата с Украйна.

"Очевидно целта на тази масирана информационно-политическа кампания е нагнетяването на антируска истерия. Доколкото разбираме, всичко това трябва да отклони вниманието от деградацията на социално-икономическата и на политическата ситуация в Украйна. Целта е да го насочи към някаква външна заплаха", посочи Захарова.

Тя коментира скорошно изказване на украинския министър на външните работи Дмитро Кулеба, според когото някои страни-членки на НАТО продължават да гледат на присъединяването на Украйна към Алианса през призмата на Русия, съобщава БНР.

"Приемането на Украйна в НАТО определено няма да укрепи сигурността на европейския континент. Вероятно в министерството на външните работи на Украйна не знаят това, но в Европа са останали специалисти, които разбират от геополитика и осъзнават какво ще означава членството на Украйна в тези структури и каква добавена стойност ще донесе на всички". 

Захарова призова Франция и Германия вместо да се занимават с политически спекулации и с изопачаване на руската позиция за конфликта в Донбас, да накарат Украйна да изпълни задълженията си, поети с подписването на минските споразумения.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback