Байдън е бил на косъм да се разболее от рак

Спасила го е колоноскопия

25.11.2021 | 12:06 Редактор: Искра Ангелова
Байдън е бил на косъм да се разболее от рак

Президентът на САЩ Джо Байдън е щял да се разболее от рак, ако не се е подложил на редовна колоноскопия.

Лекарите идентифицираха полип, отстранен от дебелото черво на Байдън по време на колоноскопията, като тубулен аденом - доброкачествена, но потенциално предракова форма, съобщи главният лекарят на Белия дом Кевин О'Конър.

Миналата седмица Байдън премина медицински преглед, в резултат на който лекарите заключиха, че здравословното му състояние му позволява да изпълнява без ограничения задълженията на държавен глава и върховен главнокомандващ.

"Президентът Байдън имаше 3 мм доброкачествен полип, отстранен от дебелото черво... Пробата, взета за хистологично изследване, беше идентифицирана като тубулен аденом, подобен на полипа, отстранен от него през 2008 г.", се казва в прессъобщението. Информацията за здравето на президента се оповестява с изричното му съгласие, подчертават от Белия дом.

Байдън навърши 79 години в събота. Повторна колоноскопия се препоръчва след седем до десет години. По време на процедурата президентът беше под анестезия и делегира правомощияти си на вицепрезидента Камала Харис за час и половина.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК