Белгийски лекар е издал над 2000 фалшиви Ковид сертификата

Грози го от 5 до 10 години затвор

23.11.2021 | 17:47 Редактор: Жаклина Иванова
Белгийски лекар е издал над 2000 фалшиви Ковид сертификата

Белгийските власти твърдят, че лекар е бил хванат да издава 2018 фалшиви сертификата за ваксинация. Информацията беше потвърдена от правителството и прокуратурата.

Лекарят въвежда сертификати в системата за пациенти от различни части на Белгия, но така и не отивал да вземе ваксините, които е регистрирал в центровете за ваксинация.

Това предизвикало подозрение сред властите. След проверката е установено, че става дума за фалшиви ваксинационни удостоверения. Сертификати са необходими за влизане в почти всички съоръжения в Белгия, кетъринг, културни, спортни събития и т.н.

Лекарят вече няма достъп до информационната система за ваксинации, където се въвеждат данните на ваксинираните, но властите подозират, че случаят не е изолиран и се обявяват допълнителни проверки в близкия период, информира БГНЕС.

Фалшивите сертификати също са отменени. Тези, които са използвали тези фалшиви документи, ще получат покана за ваксинация, съобщиха властите, но някои от тях могат да бъдат глобени или лишени от свобода. Лекарят рискува от пет до десет години затвор.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК