fallback

За по-добро здраве: Компания намалява работните дни, оставя заплатите същите

Повечето от 430-те служители на финтех компанията са се възползвали от предложението да работят по-малко

23.11.2021 | 20:20 Автор: Жаклина Иванова

Във вторник британският банков стартъп Atom съобщи, че позволява на всички служители да намалят работната си седмица, но да останат на същото възнаграждение, за да се подобри психическото и физическото им благосъстояние.

От началото на ноември, когато бе въведена промяната, повечето от 430-те служители на финтех компанията са се възползвали от предложението да работят 34 часа в рамките на четири дни, се казва в изявлението на Atom.

За сравнение, при традиционната петдневна работна седмица в Обединеното кралство става дума за 37-часова работна седмица.

Базираният на приложения кредитор заяви, че е най-голямата компания във Великобритания, която предлага на всички служители намалена работна седмица без загуба на заплата.

"Преминаването на Atom към четиридневна работна седмица е в подкрепа на по-доброто психическо и физическо благосъстояние на служителите, както и на подобрената продуктивност на бизнеса", се казва в изявлението.

Банката добави, че все още предлага на клиентите си услуги седем дни в седмицата, информира БГНЕС.

Главният изпълнителен директор на Аtom Марк Мълън отбеляза, че след като през март миналата година в света избухна пандемията от коронавируса, е станало ясно, че "много работи могат да се извършват толкова ефективно и продуктивно от домовете на хората, колкото и от офиса".

"Но защо да спираме дотук? Може да се направи повече - трябва да има повече промени ", добави той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback