Премиерът на Нидерландия нарече протестиращите срещу Ковид мерките "идиоти"

Заради по-строги рестрикции и задължителна ваксинация и в Австрия избухнаха протести

22.11.2021 | 19:03 Редактор: Теодора Патронова
Премиерът на Нидерландия нарече протестиращите срещу Ковид мерките

Премиерът на Нидерландия с остър коментар за безредиците по време протестите срещу ковид-мерките. Марк Рюте нарече размириците "чисто насилие", извършено от "идиоти".

След почивни дни белязани от палежи и ожесточени сблъсъци между протестиращи и полиция - премиерът на Нидерландия Марк Рюте загърби политическата коректност.

"Това беше откровено насилие, прикрито под формата на протест. Никога няма да приема, че едни идиоти използват насилие срещу хора, които се грижат за сигурността на тази страна", подчерта Марк Рюте.

По думите му полицията и правораздавателните органи ще направят всичко възможно, за да открият извършителите на безредиците. Според него те нямат нищо общо с недоволните граждани, протестирали мирно срещу частичната карантина в страната, влязла в сила преди седмица.

Заради по-строги рестрикции и задължителна ваксинация и в Австрия избухнаха протести. Въпреки това - властите не се разколебаха и от днес страната е в национален локдаун, а улиците опустяха.

Българката Мартина Шопова-Янев, която живее в страната, коментира, че мерките предизвикват дебат, но се усеща и мотивация за спазването им.

Германия обсъжда въвеждането на рестрикции подобни на тези в Австрия, заради продължаващ ръст на заболеваемостта.

Министърът на здравеопазването предупреди - до края на зимата всички германци вероятно или ще бъдат ваксинирани, преболедували или ще умрат.

Снимка: Bloomberg L.P.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК