Пълен локдаун в Австрия, страната първа в ЕС въвежда задължителна ваксинация

Ще бъде създадена инфраструктура за желаещите да се имунизират

19.11.2021 | 12:33 Редактор: Жаклина Иванова
Пълен локдаун в Австрия, страната първа в ЕС въвежда задължителна ваксинация

Австрия налага пълен локдаун от понеделник. Това става седмица, след като страната забрани на неваксинираните да излизат освен до магазина или до лекар. Пълната карантина сега ще продължи поне 20 дни. Въвежда се и задължителна ваксинация за всички от 1 февруари 2022 г.

Австрийският канцлер оправда мярката с това, че не иска да има пета вълна в страната, а според здравния министър пълното блокиране е единствената възможна мярка. Данните показват заболеваемост от 990 случая на 100 000 души през последната седмица.

На 13 декември автоматично отпада локдаунът за ваксинирани и оздравели, притежаващи съответния "зелен сертификат", за неваксинираните локдаунът продължава.

Необходимостта от драстичните мерки федералният канцлер обоснова с факта, че разяснителната кампания, която продължава няколко месеца с цел да се убеди около 35% от населението да се ваксинира, не е дала резултат и строгите мерки са наложителни поради липса на чувство на солидарност и лекомислие у една част от населението.

Ще бъде създадена инфраструктура, която дава възможност на всички, които желаят да получат първа, втора и трета игла.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
4 rate up comment rate down comment 0
Задължителна ваксина
преди 2 години
Не може да има и не може да съществува. Всеки човек в 21 век сам решава дали да се ваксинират или не. Така е по цял свят. Някой болен мозък е решил да печели на гърба на хората и всички марионетки го слушат заради власт. Но не забравяйте, че никой няма пълна власт Този който е съчинил този сценарий, ще ще си изпати, даже и поколенията му. ТАКА ДА БЪДЕ! Сигнализирай за неуместен коментар
3
7 rate up comment rate down comment 1
НЕКОЙ
преди 2 години
Никога не съм предполагал, че Астрия може да достигне такова дъно. За мен тази държава повече не съществува. Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 1
Adolf Hitler
преди 2 години
1
12 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
ФАшизма се заърна в родината на Хитлер!Историята се повтаря ! Сигнализирай за неуместен коментар