Ковид дежавю в Дания и Нидерландия, Австрия изолира неваксинираните (ВИДЕО)

В редица европейски държави влизат в сила нови ограничения

12.11.2021 | 13:45 Редактор: Тодор Петров

Докато у нас затягане на мерките няма да има, в някои европейски държави влизат в сила нови ограничения. След като обществените места в Австрия станаха достъпни само срещу документ за ваксинация или преболедуване, страната се готви за още по-строги мерки. 

Властите обмислят въвеждането на национална карантина за хората, които не са имунизирани срещу Ковид-19. Това означава, че те ще могат да напускат домовете си само за да отидат на работа или за да пазаруват стоки от първа необходимост. 

"Карантината за неваксинираните вероятно е неизбежна. Не виждам защо две трети от населението трябва да губят свободата си, защото една трета се колебае за ваксините", обясни канцлерът на Австрия Александер Шаленберг.

Затягане на мерките има и в Дания. Само два месеца след като беше премахнато изискването за "зелен сертификат", сега то отново е в сила. Здравният пропуск ще се иска при посещение на заведения и масови прояви. Мерките се въвеждат заради тревожен ръст на заразените с вируса. 

Нидерландия също предприема действия за ограничаване на разпространението на коронавируса. Страната влиза в частична карантина за три седмици. Баровете и ресторантите ще затварят по-рано, а спортните събития ще се провеждат без публика.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК