Пътници блокираха летището в Палма де Майорка

Испанските власти работят по версията, че е направен опит за нелегално влизане в кралството

06.11.2021 | 10:30 Редактор: Теодора Патронова
Пътници блокираха летището в Палма де Майорка

Летището в Палма де Майорка (автономна общност на Балеарските острови) беше принудено да преустанови дейността си за три часа, след като пътници блокираха пистата.

Според информацията инцидентът е станал в петък около 20:30 часа местно време (21:30 българско време). Самолетът на авиокомпанията "Air Arabia" е изпълнявал полет от мароканския град Казабланка до Истанбул.

Командирът на самолета е поискал да кацне на испанското летище, тъй като е заявил, че на един от пътниците му е прилошало. След кацането той е откаран в болница, но лекарите не са установили проблеми. Испанската полиция е задържала мъжа по подозрение в подпомагане на нелегалната миграция и нарушаване на миграционните закони.

В същото време след кацането група от 10 - 20 пътници е напуснала самолета без разрешение. Полицията е задържала петима души, но се смята, че повечето от избягалите са успели да напуснат летището. Заради присъствието на хора на пистата беше решено да се спре кацането и излитането на самолети. Много полети закъсняха, а кацащите самолети са били пренасочвани към други летища.

В 23:30 (00:30 българско време в събота) летището в Палма де Майорка възобнови работата си. Испанските правоохранителни органи работят по версията, че всичко, което се е случило, е било първоначално планирано, за да се направи опит за нелегално влизане на територията на кралството, съобщава "Фокус".

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК