Кличко обяви, че няма да се кандидатира за президент на Украйна

Той планира да се бори за поста кмет на Киев

29.03.2014 | 18:02 Редактор: Елена Кирилова
Кличко обяви, че няма да се кандидатира за президент на Украйна

Лидерът на партия УДАР Виталий Кличко обяви, че няма да се кандидатира за президент на Украйна. Той призова своите поддръжници да подкрепят кандидатурата на бизнесмена Пьотр Порошенко.

Днес официално започна кампанията за президентските избори в страната, които ще се проведат на 25-и май.

В речта си пред делегатите на своята партия Кличко заяви, че в интерес на Украйна е тя да запази своето единство. Той отново подчерта, че целта е пълноправно членство на Украйна в Европейския съюз (ЕС).

Кличко, който според проведено наскоро проучване би спечелил едва 8,9% от гласовете, сега заяви, че ще се кандидатира за поста кмет на Киев.

От своя страна министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров даде интервю, в което обсъди руската външна политика и кризата в отношенията със Запада и Украйна. Той разкри, че Москва няма никакво намерение да изпраща въоръжени сили в бившата съветска република. Според него Русия няма никакъв интерес да пресича границите на Украйна.

Лавров определи исканията на Запада към Русия да промени позицията си относно присъединяването на Крим като “абсолютно безнадеждни”. Той отново заяви, че страната е готова да защитава правата на всички рускоговорящи граждани.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!