Алек Болдуин излезе за първи път след трагедията: Хътчинс бе моя приятелка

Шансът такъв фатален инцидент да се случи по време на снимки бил едно на трилион, смята актьорът

31.10.2021 | 14:40 Редактор: Здравко Черкезов

Холивудската звезда Алек Болдуин говори за пръв път публично за инцидента, при който уби оператор. Фаталният случай стана на снимачната площадка на филма "Rust"

В импровизиран разговор с фотографи и снимачни екипи край Върмонт 63-годишният актьор заяви, че убитата операторка Халина Хътчинс била негова близка. 

"Тя бе моя приятелка. Денят, в който пристигнах, отидохме на вечеря с режисьора. Ние бяхме много добре смазан екип и снимахме филм, когато стана това ужасно нещо", разказа той.

Хътчънс загина, а режисьорът Джоуел Соуза бе ранен от оръжието, с което Болдуин стрелял по време на репетиция на 21 октомври. Пистолетът е реквизитен, но е бил зареден с бойни патрони. Преди това актьорът е получил уверения, че оръжието е безопасно. 

Самият Болдуин каза, че не може да коментира станалото заради течащото разследване. Актьорът заяви, че се е срещнал със съпруга на Хътчинс. 

"Той е в шок, имат 9-годишен син. В постоянен контакт сме, защото сме много разтревожени за семейството му", сподели актьорът.

Шансът такъв фатален инцидент да се случи по време на снимки бил изключителна рядкост

"Може да се случат инциденти, но нищо като този. Възможността за това е едно на трилион", посочи филмовата звезда. 

Самият Болдуин каза и че снимките на филма няма да се подновят. Няма повдигнати обвинения. Разследващите в окръг Санта Фе казват, че разследването ще отнеме време. Не е ясно как бойните патрони са се озовали на снимачната площадка.

Вижте повече в репортажа на Виолета Русенова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК