По-строгият план за борба с Ковид-19 ще струва на Англия до 18 млрд. лири

Борис Джонсън е подложен на огромен натиск от страна на здравните власти, за да предприеме по-тежки мерки

26.10.2021 | 21:30 Редактор: Теодора Патронова
По-строгият план за борба с Ковид-19 ще струва на Англия до 18 млрд. лири

Борис Джонсън предупреди, че се преминава към по-строг нов план за борба с коронавирус за следващите 5 месеца. Това може да нанесе щети на икономиката на Великобритания  в размер до 18 милиарда лири, показват правителствени документи.

Министър-председателят е подложен на огромен натиск от страна на здравните власти, за да предприеме по-тежки мерки за борба с нарастващия процент на случаите. Това се случва  няколко месеца след като Англия вдигна по-голямата част от своите ограничения против Ковид-19.

Министрите са разглеждали преминаването към  алтернативна стратегия, която включва задължително носенето на маски, "зелен сертификат" и ръководство за работата от вкъщи. Тези мерки трябва да се прилагат в продължение на цялата зима и до края на март 2022 година.

Джонсън е наредил на държавните служители да оценят въздействието от алтернативната стратегия. Но Министерството на финансите на Обединеното Кралство и работната група по Ковид-19 към кабинета на премиера смятат, че подобен ход ще има неясен ефект върху предотвратяването на разпространението на вируса. В същото време ще причини огромни щети върху икономиката. 

Четете повече по темата в bloombergtv.bg

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК