4-милионен град в Китай ще е под карантина, придвижванията се контролират

Допуска се жителите да излизат навън само при неотложна нужда или необходимост от спешна медицинска помощ

26.10.2021 | 15:52 Редактор: Жаклина Иванова
4-милионен град в Китай ще е под карантина, придвижванията се контролират

Китайските власти наложиха днес карантина в северозападния град Ланчжоу с четиримилионно население заради нов скок в случаите на Ковид-19 - стотина дни преди началото на зимните Олимпийски игри в Пекин, предаде Франс прес.

Във всички жилищни квартали на града, столица на провинция Гансу, е обявено "затворено управление" и всички придвижвания се контролират, информира кметството. Допуска се жителите да излизат навън само при неотложна нужда или необходимост от спешна медицинска помощ, се казва в комюнике от властите.

Днес Китай съобщи за 29 нови случая на Ковид-19 от местен произход в страната. Повечето са предизвикани от пътуванията на група заразени туристи.

Цифрите може би изглеждат нищожни в сравнение с всекидневните данни, идващи от различни части на света, но те карат властите да удвоят бдителността си, тъй като страната се готви да посрещне зимните Олимпийски игри, започващи на 4 февруари.

Открито наскоро епидемично огнище в северния регион Вътрешна Монголия е отговорно за над 100 случая, установени от миналата седмица до днес, информира БТА.

Китайските власти, водещи политика на "нулева толерантност" спрямо вируса, реагираха бързо с рестрикции и кампании за масово тестване в засегнатите области.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК