Телефонно обаждане хвърля светлина върху смъртоносния инцидент с Алек Болдуин

Има заподозрян конкретен човек за истинския куршум в реквизитния пистолет

23.10.2021 | 19:13 Редактор: Елеонора Танева

Има заподозрян за фаталния инцидент с реквизитния пистолет, с който Алек Болдуин уби операторка и рани режисьор на снимачната площадка. Обаждането до телефона за спешни случаи сочи, че екипът подозира кой е отговорен истинския куршум в оръжието.

Във фаталния ден, първа за инцидента съобщава ръководителката на сценаристите на филмовата продукция. След като разказва, че Халина Хътчинс и Джоуел Соса са простреляни, тя споменава, че определен човек носи отговорност за трагедията, без да назовава името му. 

"Те ми се разкрещяха по време на обяд, говорейки за ревизии. Видяхте ли го да се приближава до бюрото ми и да ми крещи? Той трябва да проверява оръжията. Той е отговорен за това, което се случи", гласи запис на обаждане.

То засилва спекулациите, че продукцията може да е допуснала сериозни пропуски по отношение на сигурността, които да са довели до трагедията. В същото време от съдебни документи става ясно, че Алек Болдун, който е и продуцент на филма, е бил уверен, че оръжието не е опасно само няколко минути преди да натисне спусъка.

"Няма думи, с които да изразя шока и тъгата си от трагичния инцидент", написа Болдуин в социалните мрежи.

След смъртта на Хътчинс, съпругът ѝ помоли личното пространство на семейството да бъде уважено.

"Халина вдъхнови всички нас със своята страст и визия, а наследството ѝ е твърде значимо, за да бъде изразено с думи", споделя съпругът.

Властите са иззели реквизита от филмовата площадка, както и дрехите на Алек Болдун от момента на стрелбата.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК