Стана ясно кой е връчил пистолета на Болдуин минути преди фаталния инцидент

"Нямам думи, с които да изразя шока и тъгата си", заяви актьорът

23.10.2021 | 14:55 Редактор: Искра Ангелова

Нови детайли около фаталния инцидент, при който Алек Болдуин застреля операторка на снимачната площадка. Според съдебни протоколи реквизитният пистолет е даден на актьора с уверението, че е безопасен.

Минути преди да натисне спусъка - Алек Болдуин получава оръжието от асистент-режисьора на продукцията с уверението, че е безопасно. Според съдебни документи - и двамата не са били наясно, че пистолетът е бил зареден с бойния куршум, отнел живота на операторката Хелена Хътчинс и ранил режисьора Джоуел Соса.

"Нямам думи, с които да изразя шока и тъгата си от трагичния инцидент, отнел живота на Халина Хътчинс, съпруга, майка и дълбоко ценена наша колежка. Поддържам връзка със съпруга ѝ, предлагам подкрепата си на него и семейството му. Сърцето ми е разбито заради всички, които познаваха и обичаха Халина", написа Болдуин в социалните мрежи.

Съпругът на Хелена Хътчинс също направи изявление след смъртта на съпругата си. 

Актьорът потвърди, че сътрудничи на полицията в разследването на инцидента. Властите са иззели реквизита на продукцията, както и дрехите на Алек Болдун от момента на стрелбата. Появиха се и съмнения, че продукцията е допуснала редица грешки в протокола за безопасност.

Вижте повече в репортажа на Яна Червенкова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК