Затягат мерките срещу Ковид-19 в редица страни в Европа

Чехия въвежда задължително носене на маски на работа и "зелен сертификат"

21.10.2021 | 14:08 Редактор: Теодора Патронова

Нови мерки срещу коронавируса предприемат редица страни в Европа. Чехия въвежда задължително носене на маски на работа и "зелен сертификат". Такъв пропуск вече ще се изисква и в Сърбия. Според Световната здравна организация само в Европа има ръст на новите случаи.

От събота "зелени сертификати" ще трябва да се представят за влизане в затворените части на заведенията в Сърбия. Но те ще важат след 22 часа. Медицински експерти многократно призовават сръбските власти да затегнат разхлабените мерки в страната. Всеки ден се регистрират по няколко хиляди новозаболели.

В Австрия пък от 1 ноември работещите ще трябва да имат документ, че са ваксинирани или са преболедували. На работа ще важи и представянето на тест. Това се отнася за всички, които работят с други хора.

В Русия влиза в сила една неработна седмица - първата на ноември. Причината е, че правителството прави опит да ограничи риска от новозаразени.

На този фон Съединените щати разрешиха поставянето на 3-та доза от ваксината на Moderna и 2-ра доза от ваксината на Johnson & Johnson. Бустерната доза на Moderna обаче ще е наполовина на тези за редовните имунизации. Официално се разрешава и "смесването и съчетаването" на различни ваксини. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


3
0 rate up comment rate down comment 0
Европейците
преди 2 години
Айде по модел на Европата днес зелени сертификати, а утре ще признаем и гей браковете, след това и деца ще раждаме без пол, а като станат на 18 ще се определят. И така до края на света, щото се кланяме на САЩ и ЕС. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
дайте да дадем
преди 2 години
Официално се разрешава и "смесването и съчетаването" на различни ваксини. - Аз искам да си смеся и съчетая от всички ваксини.... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
манипулации
преди 2 години
Защо бе? Нали там всички са ваксинирани и не стигат до тежко заболяване? Сигнализирай за неуместен коментар