Спецакция срещу италианската мафия, задържаха и българин

В рамките на обиските властите са конфискували и 13 скъпи автомобила

20.10.2021 | 20:30 Редактор: Искра Ангелова
Спецакция срещу италианската мафия, задържаха и българин

Европейската полиция е арестувала 11 души в рамките на мащабна международна операция срещу заподозрени в укриване на данъци на луксозни автомобили от мафиотски групи.

Днес служители в Германия, Италия и България са извършили едновременни обиски в 46 жилища и бизнес структури. Четирима души са арестувани в южната германска провинция Бавария, други шестима - в Италия и един - в България, съобщава Евронюз.

Обиските са извършени срещу заподозрени, свързани с южноиталианската мафиотска организация "Ндрангета".

Според германските власти задържаните лица са обвинени в създаването на престъпна организация и в данъчни измами на стойност 13 млн. евро. Твърди се, че групата е използвала така наречената "ДДС въртележка", като е препродавала луксозни автомобили няколко пъти в различни европейски държави.

В рамките на обиските властите са конфискували и 13 скъпи автомобила.

Полицията в Бавария съобщи, че полицията и данъчните следователи в Аугсбург са разследвали случая повече от година под ръководството на Европейската прокуратура (EPPO), информира БГНЕС.

"Това е първото дело, заведено от Европейската прокуратура... и съм много доволна, че разследването вече дава конкретни резултати", заяви в изявление европейският главен прокурор Лаура Кьовеши.

Базираната в Калабрия групировка "Ндрангета" се смята за един от най-големите и мощни престъпни синдикати в Европа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК