Задължителна ваксинация? Путин въведе неработна седмица заради Ковид-19

През последните 24 часа са регистрирани 1 028 смъртни случая

20.10.2021 | 17:15 Редактор: Искра Ангелова
Задължителна ваксинация? Путин въведе неработна седмица заради Ковид-19

Руският президент Владимир Путин одобри днес правителствено предложение за неработна седмица във връзка с Ковид-19, след като Русия регистрира поредния дневен рекорд на смъртни случаи от коронавирус, предаде Асошиейтед прес.

Руският щаб за борба с коронавируса съобщи днес, че през последните 24 часа са регистрирани 1 028 смъртни случая от Ковид-19, което е най-големият дневен брой починали от началото на коронавирусната пандемия.

Общият брой на починалите от Ковид-19 в Русия достигна 226 353, като това е най-високата стойност в Европа.

Путин заяви днес, че подкрепя предложението на правителството за обявяване на платена неработна седмица от 30 октомври до 7 ноември, включително и неработните дни. Руският лидер изтъкна, че в някои региони на страната, в които ситуацията с коронавируса е особено тежка, неработният период може да започне още тази събота, предава БТА.

Дневният брой на смъртните случаи от Ковид-19 в Русия се увеличава през последните седмици, като през уикенда той за първи път прехвърли хиляда. Руската ваксинационна кампания върви бавно. Досега напълно ваксинирани срещу Ковид-19 са 32% от руснаците.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК