fallback

LEGO прави продуктите си безполови

Момчетата се страхували от подигравки, ако си играят с играчки за момичета

11.10.2021 | 18:20 Автор: Георги Донков

Компанията LEGO съобщи, че премахва препоръките за пол от играчките си, след като проучването показва, че момчетата се страхуват, че ще им се подиграят, ако играят с играчки за момичета. Известната датска фирма, която е най-големият производител на играчки в света, казва, че нейните продукти се използват предимно от малки момчета. Но тя информира, че сега ще работи за премахване на половите стереотипи от играчките си и ще се насочи към продукти, предназначени за двата пола.

Шефовете на фирмата за играчки от пластмасови тухлички са обявили продукти като Lego Dots и Lego City Wildlife Rescue като път напред. Те казват, че компанията, която е увеличила продажбите си до 4,95 милиарда паунда миналата година, "работи усилено, за да направи LEGO по-приобщаващо", съобщава БГНЕС.

Новината идва след доклад на Института "Джина Дейвис", посветен на пола в медиите, който установява, че 71% от анкетираните момчета се страхуват, че ще им се подиграват, ако си играят с това, което те описват като "играчки за момичета".

По поръчка на LEGO, докладът включва проучване сред почти 7 000 родители и деца на възраст от 6 до 14 години от Китай, Чехия, Япония, Полша, Русия, Великобритания и САЩ. Той установява, че родителите са склонни да насърчат синовете си да участват в спортни или научно-технологични, инженерни или математически дейности, докато на дъщерите по-често им се предлага да се обличат, танцуват или готвят.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Свят
fallback