Все още няма и следа от изчезналия самолет на Malaysia Airlines

По непотвърдена информация той се е отклонил значително от курса си

12.03.2014 | 10:59 Редактор: Елена Кирилова
Все още няма и следа от изчезналия самолет на Malaysia Airlines

Все още няма новини за изчезналия самолет Boeing 777 на Malaysia Airlines.

Междувременно се увеличава спектърът на търсенето, тъй като има данни, че полетът може би се е отклонил с няколкостотин километра от курса си. Това показват военни радари на полуостров Малака, но информацията все още не е потвърдена от директора на военновъздушните сили на Малайзия.

Виетнам обяви, че оттегля спасителните си екипи, но Китай включи още два самолета към мащабната международна акция по издирването, пише BBC.

Докато тече търсенето на самолета Malaysia Airlines разследва информацията, че преди две години е имало случай, в който помощник-пилотът е поканил две жени да прекарат целия полет в пилотската кабина. Една от тях, Джонти Руус, е съобщила, че по време на този случай са пушили в кабината и са си правили множество снимки.

Една от версиите, по които работи ФБР във връзка с изчезналия самолет, е свързана с извършването на терористична атака.

Самолетът изчезна от радарите в събота с 239 души на борда си. Полетът, е трябвало да отлети от Куала Лумпур и да кацне в Пекин, но така и не е стигнал до крайната дестинация. Най-малко 40 кораба и 34 самолета от различни страни се включиха в търсенето на изчезналата машина. Две трети от пътниците на борда ѝ са китайски граждани, а останалите са от други азиатски страни, Северна Америка и Европа.

Повече по темата вижте във видеото!