Разбиха най-голямата мрежа за трафик на кокаин в Европа, задържаните са главно от Балканите

61 заподозрени бяха арестувани и 4 тона кокаин бяха иззети

28.09.2021 | 20:02 Редактор: Жаклина Иванова
Разбиха най-голямата мрежа за трафик на кокаин в Европа, задържаните са главно от Балканите

Испанската полиция разби най-голямата мрежа за контрабанда на кокаин в Европа, като 61 заподозрени бяха арестувани и 4 тона кокаин бяха иззети.

Полицията потвърди, че задържаните 61 души са предимно от Балканите и, че заедно с кокаина са иззети 2,5 тона марихуана и големи количества пари, съобщи DPA.

Разследването, довело до акцията, е водено от европейския полицейски орган Европол и включва служители от Германия, Хърватия, Словения, Сърбия, Колумбия и САЩ.

13 ареста, извършени в Испания по-рано тази година, са в градовете Мадрид, Барселона, Малага, Тарагона, Жирона и Валенсия. Другите арести са извършени в Словения.

Бандата е контрабандирала големи количества кокаин от Южна Америка до Европа и ги е разпространявала по целия континент. Изземването е станало, когато пратка от 1,25 тона кокаин, внесена в Европа с кораб от Бразилия, е пристигнала в Испания.

Полицията заяви, че разследването е било трудно, тъй като водещите членове на групата са изключително мобилни, не живеят никъде и постоянно пътуват от държава в държава, предаде БГНЕС.

Бандата е разполагала с огромни финансови ресурси. Функциите на отделните членове на бандата, техните пътища и контакти, както и маршрутът на наркотиците от Южна Америка до всяка европейска държава постепенно са били определени при продължително детайлно наблюдение, съобщиха от полицията.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК