Нидерландска министърка разкритикува ваксинационния пропуск, уволниха я

От събота доказателства за ваксинация или отрицателен тест са задължителни при влизане на обществени места

26.09.2021 | 17:26 Редактор: Юлия Христова
Нидерландска министърка разкритикува ваксинационния пропуск, уволниха я

Мона Кейзер беше уволнена като държавен секретар по икономическите въпроси в нидерландското правителство в събота, след като разкритикува ваксинационния пропуск, който влезе в сила по-рано същия ден, съобщи "Политико".

В интервю за нидерландския вестник "De Telegraaf", отпечатано в събота сутринта, Кейзер изрази недоволството си от пропуска. Тя каза: „За мен е ясно, че става все по-трудно да се обясни защо трябва да покажеш доказателство за ваксинация на едно място, но не на друго“, добавяйки: „което ме кара да мисля: дали просто да се придържаме към този курс, или да се организираме по правилния начин?"

От събота доказателства за ваксинация или отрицателен тест са задължителни при влизане на обществени места в Нидерландия, след като повечето мерки за социално дистанциране бяха отменени. Политиката беше приета с малка разлика в парламента, но очевидно самото правителство не беше в пълно съгласие.

В изявление премиерът Марк Рюте заяви, че със съгласието на висшите членове на екипа си е решил Кейзер да бъде уволнена „с незабавен ефект“.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК