Гърция се надява на положителна оценка от международните кредитори

Властите в Атина смятат, че Еврогрупата ще оцени напредъка на реформите в страната.

10.03.2014 | 13:50 Редактор: Мариета Иванова
 Гърция се надява на положителна оценка от международните кредитори

Гърция се надява на позитивна оценка от страна на международните кредитори. Властите в Атина смятат, че Еврогрупата ще оцени напредъка, който страната е постигнала по отношение на реформите и съкращенията, които бяха въведени след инспекцията на представителите на Европейския съюз, Международния валутен фонд и Европейската централна банка.

Гръцкият финансов министър Янис Стурнарас изрази своите надежди, че европейските партньори на страната ще оценят прогреса в преговорите между международните кредитори и властите в Атина. Южната ни съседка се надява, че след срещата на Еврогрупата в Брюксел, Гърция ще бъде поощрена за напредъка, който е постигнат до момента.

Разговорите между представителите на Европейския съюз, Международния валутен фонд (МВФ) и Европейската централна банка ще се състоят днес в белгийската столица, а самото посещение на Тройката в Атина е предвидено за сряда.

Акцентът на проверките от страна на представителите на кредиторите е намиращата се в застой приватизация, реформите на пазара на труда и административните реформи, както и съкращенията на държавни служители.