Млад българин закла баща си и сестра си в САЩ

Ако бъде признат за виновен, Майкъл - младши може да получи доживотен затвор

23.09.2021 | 21:08 Редактор: Искра Ангелова
Млад българин закла баща си и сестра си в САЩ

Българин с американски паспорт закла баща си и по-малката си сестричка в дома им в гр. Джорданвил в САЩ и опита да се самоубие. 9-годишният му брат е останал невредим след касапницата.

Сигналът за трагедията е бил подаден от съседи на 19 септември в 19:11 ч. Пристигналите на място полицаи заварили 22-годишния Майкъл Андреев-младши в предния двор на къщата с порезна рана на врата. До него намерили нож, с който младият мъж се опитал да се самоубие. Когато влезли в къщата, открили в локва кръв 67-годишния му баща Майкъл Дж. Андреев и 12-годишната София Трусова.

Дошли и медици от Спешна помощ, но те само констатирали смъртта на жертвите. Униформените извикали хеликоптер, който откарал ранения Майкъл Андреев-младши в Университетската болница в Сиракуза, където е бил опериран. Веднага, след като е бил изписан, е арестуван, а съдът в град Харкимър го е оставил зад решетките с най-тежката мярка за задържане, без да му определя каквото и да е сума за парична гаранция.

Засега извършителят отказвал да посочи пред разследващите причината за жестокото престъпление. Андреев - младши е обвинен за убийство от втора степен и за престъпно притежание на оръжие.

Майкъл има и още двама братя, които живеели отделно от семейството. Те спешно са заминали за Джорданвил, за да се погрижат за оцелелия си 9-годишен брат, съобщиха от американската платформа GoFundMe, набираща средства за семейството.

Единият от тях следвал в Американския университет в България, другият се обучавал в академия на военно-въздушните сили на САЩ. Досега са събрани 5,500 долара от необходимите 75,000, нужни за покриване на разходите за погребението на жертвите и за подпомагане на грижите за по-малкото дете.

Ако бъде признат за виновен, Майкъл - младши може да получи доживотен затвор, защото смъртната присъда в щата Ню Йорк беше отменена през 2004 г.

Снимка: БГНЕС / Архив

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

2
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 3 седмици
1
0 rate up comment rate down comment 0
гфдгфдг
преди 3 седмици
И вие напирате да ходите в Хамериката...75000 долара за 2 огрбения....то тогава на Св.Флойд погрбението трябва да е било към 500 000 долара...все пак е светец. Сигнализирай за неуместен коментар