Агресивни антиваксъри превземат Франция, заплашват лекарите с обезглавяване

Медиците поискаха охрана

20.09.2021 | 09:53 Редактор: Искра Ангелова
Агресивни антиваксъри превземат Франция, заплашват лекарите с обезглавяване

Лекарският колектив #StopMenaces поиска от френските власти да гарантират безопасността на лекарите, които биха искали да получат защита, пише Le Parisien. "Искаме от държавата да използва всички необходими средства, за да осигури нашата защита: да осигури телохранители или полицейска защита на тези лица сред медицинските работници и учените, които отправят искане за това и които са най-застрашени", се казва в отворено писмо, публикувано от вестник Le Parisien.

Както отбелязва изданието, някои стигат дотам, че плащат на телохранителите от собствените си джобове, като д-р Джером Марти. 

"Да стигнем до тази граница е ужасно доказателство за фиаско и безразличие на правителството", оплакват се лекарите, подписали документа. Причината за искането е "поредната епидемия по време на кризата Ковид-19" - увеличаване на агресията, която се засили това лято след въвеждането на санитарни пропуски във Франция. Лекарите, фармацевтите и учените все по-често стават жертви на нападките на противници на правителствената епидемична стратегия и теоретици на конспирацията.

Те са отговорни за опожарените центрове за ваксинация, писма с куршуми вътре, изпратени до четирима фармацевти в Корсика, аптечен работник, описан като "колаборационист" в Монпелие, както и обезобразена входна врата към къщата, където според погрешното предположение на протестиращите, живее директорът на отдела за обществена помощ на болниците в Марсилия. По думите на експерта по културата на интернет общуването Тристан Мендес Франс, "е достатъчно просто да пуснете имената в група в Телеграм, за да превърнете хора в мишени".

От своя страна синдикатът на Ордена на лекарите също иска от правителството да защити работниците в бели престилки. "Ние ги насърчаваме да подават жалби и да се отчитат пред съвета на отдела и изискваме защита, съизмерима с всеки случай", казва Жан-Марсел Морг, заместник-председател на асоциацията. Въпреки това, според него, поради липсата на преброяване, е невъзможно да се знае точният брой на такива съобщения.

Заявленията до полицията обаче често не получават последващи действия, оплакват се медицинските работници. "Наскоро бяхме в списъка на лицата, които трябва да бъдат съдени и осъдени на обезглавяване", предупреждава екипът в отворено писмо. Лекарите се опасяват най-много, че някой радикално настроен или неуравновесен човек може да премине към действия, информира "Фокус".

Както припомнят авторите на писмото, досега единственият отговор на правителството по проблема е бил предупреждение от здравния министър Оливие Веран към онези, "които искат да сеят страх" и обещанието за "абсолютна твърдост“ от говорителя на правителството Габриел Атал . Обаче "без действие говорим за празни думи", оплакват се подписалите. Въпреки че проблемът е бил обсъждан в парламента, това не е последвано от никакви действия или дори ангажименти, констатират лекарите, припомняйки, че освен публични осъждания и заплахи, е имало и физически нападения срещу здравни работници с увреждане на оборудването.

"В такава ситуация всички са притеснени и трябва да се мобилизират. Призоваваме парламентаристите да действат на тяхно ниво пред властите, а гражданите да се присъединят към нашия призив към министерствата да вземат мерки за защита на тези, които са преследвани и заплашвани, и да решават независимо проблема чрез конкретни действия", пишат авторите на документа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

4
0 rate up comment rate down comment 0
Личен опит
преди 1 седмица
Докато работех там като лекар, след грубо поведение на пациентка, информирах Регионалната колегия на ЛС, където съм регистрирана. Попитах как се защитават лекарите във Франция от подобни прояви. Отговорът беше, че няма клауза в кодекса на лекарите за защитата им и ми бе отговорено, че :"Те (Лекарския съюз) не се намесват" .В България положението е още по- , да го кажем тактично, "нуждаещи се от корекция".... Сигнализирай за неуместен коментар
3
5 rate up comment rate down comment 1
Баба Ви
преди 1 месец
Гейовете и джендърите вече ги обявяват за нормални, защото задкулисието иска това. Световните елите нямат нужда от раждането на нормални деца. Те искат редукция на населението и всячески настройват хората един срещу друг, НО..........нищо няма да се получи без бой. Да сте видяли това по БТВ, Нова или Канал 1?! https://***.bitchute.com/video/lqa6KozVaNSa/ Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 2
Леля ви
преди 1 месец
Франчулята имат опит и с революциите, и с гилотините. Лекарите неща се укротят малко, да се посмирят, не са всезнаещи и всеможещи, ще ядат як бой, но те си го знаят де. Сигнализирай за неуместен коментар
1
17 rate up comment rate down comment 3
Анти-ковидфашизъм
преди 1 месец
Лекарите в най-скоро време ще ядът бой.Антиваксъри са на баба ви г...а не делете народа.Целия свят се надига срещу този ковидфашизъм,а медиите тайничко си лъжат и взимат пари.Видов ден ще дойде. Сигнализирай за неуместен коментар