Ваксинирани или не - посещение при зъболекар само с тест за Ковид-19 - ето къде

Мярката ще бъде наложена и за тези, които придружават пациент

16.09.2021 | 21:05 Редактор: Жаклина Иванова
Ваксинирани или не - посещение при зъболекар само с тест за Ковид-19 - ето къде

Гръцкото министерство на здравеопазването изисква отрицателен тест за Ковид19 както за ваксинирани, така и за неваксинирани пациенти, при посещение на зъболекар. Мярката ще бъде наложена и за тези, които придружават пациент при зъболекар, съобщи "Keep Talking Greece".

Ваксинираните пациенти и придружаващото лице ще трябва да покажат отрицателен бърз тест -10 евро, а неваксинираните - отрицателен PCR тест - 60 евро.

Съгласно решението на министъра, за посещения в болници, клиники, лекарски кабинети, диагностични центрове и рехабилитационни центрове, се прилага следното:

- Пациентите, които посещават обществено или частно здравно заведение за преглед, не подлежат на лабораторни изследвания за Ковид-19.

- Пациенти, които посещават държавно или частно здравно заведение за инвазивен преглед или тест, който може да причини разпространение на аерозоли, да бъдат подложени на бърз тест в рамките на 48 часа преди изследването.

- Напълно ваксинирани придружители на пациенти преминават бърз тест в рамките на 48 часа преди да влязат в обществено или частно заведение.

- Неваксинираните придружители на пациенти се подлагат на молекулярно изследване (PCR) в рамките на 48 часа преди влизане в публично или частно заведение, информира БГНЕС.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК